sunnuntai 26. toukokuuta 2013

pohjatöitä

 Tontilla on tehty nyt viikon verran pohjatöitä. Saimme rakennusluvan torstaina 17.5. ja heti perjantaina kaivuri aloitti hommat kaivamalla tontilta kannot ja pintamaan. Vastaavan mestarimme ansiosta aloituskokous saatiin pidettyä jo seuraavana tiistaina ja saimme luvan aloittaa työt. Olisi ollut todella turhauttavaa odottaa vaadittavat kaksi viikkoa rakennusluvan lainvoimaisuutta.

Meillä on ollut tähän mennessä mieletön tuuri maatöissä. Tuttu maansiirtourakoitsija, joka on tehnyt kaivuut, tarvitsi täytemaata ja ajoi poikansa kanssa maat omalle pihalleen. Säästyimme siis jäte- ja kuljetusmaksuilta. Lisäksi sama kaivurimies tiesi kertoa, että tonttimme on ollut hänen lapsuudessaan peltoa ja pintamaan alta löytyikin hyvää multaa, jota leviteltiin jo tontin yhdelle reunalle. Huomenna kaivuut jatkuvat kulkuväylien ja talon pohjan kaivuulla. Näiltä alueilta olisi tarkoitus saada lopunkin pihan mullat. Tässäkin säästyi kivasti rahaa ja ennen kaikkea aikaa ja vaivaa. Myös kallio näyttäisi olevan meidän puolella. Keskellä pihaa pisti yllättäen kallio pintaan, mutta se näyttäisi olevan juuri parin metrin päässä talon kulmasta. Vielä tarvitaan hieman onnea huomiselle, sillä kallio voi vielä tehdä yllätyksen, eikä laskekaan oletetusti, jolloin joutuisimme räjäyttämään. Peukut pystyyn!

Tällä viikolla tontille on hienon huussin lisäksi tuotu työmaakoppi, vedetty autotalliin vesiputket ja läpiviennit sähköille, kuiduille, lämmitykselle ja viemärille, tasoiteltu autotallin pohja, asennettu anturamuotit ja raudoitukset. Tulevalla viikolla hommat jatkuu siis talon pohjan kaivamisella ja autotallin anturan valulla. Lisäksi alkuviikolla pitäisi tulla viimeinen tarjous maalämmöstä ja saamme valittua toimittajan. Maalämpökaivo olisi toivottavaa saada porattua mahdollisimman pian, nyt kun koneet pääsee vielä esteettä tontin takaosaan.



Alimmassa kuvassa oma taidonnäytteeni kolmannelta luokalta ja oksalla pöntön uusi asukas Kirjosieppo.

-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti