lauantai 4. toukokuuta 2013

Ensimmäinen raapaisu

Tänään on isketty ensimmäisen kerran lapio tonttiimme, kun mittauskeskus kaivettiin maahan. Ensi viikoksi on lupailtu rakennuslupaa ja tarkoitus olisi alkaa hommiin heti, kun lupa on kädessä. Talotehtaan sotkut aiheuttivat sen, että jouduimme vetämään talon osalta rakennuslupahakemuksen pois ja lupaa on haettu nyt vain autotallille. Kaupungilta sanottiin kuitenkin, että on olemassa pieni mahdollisuus, että jos saamme toimitettua kaikki talon rakennuslupaan vaadittavat paperit maanantaiksi, se saatettaisi ehtiä autotallin kanssa samaan käsittelyyn ja molemmille rakennuksille tulisi rakennuslupa siis jo ensi viikolla. Peukut pystyyn! Olisihan se paljon tehokkaampaa, että molemmille rakennuksille kaivettaisiin kuopat samalla kertaa.


Mittauskeskuksen lisäksi päivän saldona on tallin anturan mittapiirroksen piirtäminen, anturan muottien teko lähes valmiiksi (aikaisemmin viikolla on jo valmistunut alajuoksut ja runkotolpat). Talli lähtee siis rakentumaan vauhdilla, kunhan vaan saadaan lupa. Pientä ihmetystä tontilla aiheutti valokuitujen pituus. Rakennuspaikka kun on määrätty aivan tontin takalaitaan ja mittauskeskukselta tekniseen tilaamme on luotisuorana mitattuna 38m, joten 40m kaapelia sinne ei saa mitenkään vedettyä.


Viihdyimme lasten kanssa tontilla auringon paisteessa ruokailua ja päiväunia lukuunottamatta koko päivän. Tontti tuntuu sitä paremmalta, mitä enemmän siellä viettää aikaa. Mahtavaa, että tontin takaosan kallio tulee säilymään koko rakennusajan koskemattomana, niin lapsetkin voi turvallisesti viettää aikaa raksalla. Miten mahtaviin leikkeihin metsä ja kallio inspiroikaan lapsia! Itse aloin aikani kuluksi kaivaa ryteikön alta tuota tontin takalaidan kalliota esiin. Siitä tulee upea, kunhan saan kaivettua heinikon päältä pois. Rakastan luonnon kiviä ja olenkin vannottanut, ettei kaivuri saa viedä tontilla olevia isoja kiviä pois, vaan ne pyöritellään jonnekin tontin reunaan ja käytän niitä aikanaan pihan rakentamiseen.


Kävimme myös tutkimassa vähän lähimaastoja. Google mapsista katsoimme, että  lähistöllä on joku metsälammikko, jota lähdimme etsimään. Emme todella osanneet odottaa näin upeaa maisemaa!





1 kommentti:

  1. Soittakaa DNA:lle ja Kuituanetille että toimittavat pidemmät kuidut, tiedä sitten ottavatko lisää hintaa. kyseinen yksiparinen kuitu maksaa n. 1,5€/m, joten isosta kulusta ei ole kysymys.
    Harmittavia tuollaiset talotoimittajan kanssa eteen tulleet ylimääräiset haasteet.

    VastaaPoista