lauantai 17. toukokuuta 2014

Pintatyöt vauhdissa Tontilla talo alkaa kovaa vauhtia muuttua enemmän ja enemmän kodin näköiseksi. Laatoitustyöt on aloitettu, kaikki yläkerran huoneet on kauttaaltaan pintamaalissa, tapetit on seinissä, vain pojan huoneeseen tilattua tapettia odotellaan vielä viikon verran. Ikuisuusprojektilta tuntuneet seinien levytykset on kylpyhuonetta vaille valmiit. Laatoittaja jatkaa hommiaan tiistaina alakerran vessan seinistä, ensi viikonloppuna tasoittajan pitäisi tulla tasoittamaan ja hiomaan alakerran seinät sekä maalaamaan olohuone (muut tilat maalaamme itse). Pihallakin on jo muutama toivoa herättävä pläntti :)
Alakerran vessan lattia laatoitettu, seinien vesieristykset kuivumassa

Kodinhoitohuoneen lattia saumausta vaille valmis

KHH nurkkaan tulee kuraeteinen hiekanerottelukaivolla


Tekninen tila odottaa kaikenlaisia härveleitä ennen kun seinät voi levyttää umpeen. (rakentaminen vie rakentajalta sen verran voimia, ettei jaksa kovin perusteellisesti rautalangasta vääntää näitä juttuja vaimolle ;)
 
Yläkerran vessan seinään tulee taulusyvennys.

Vanhempien huoneen tapetti
 
Tapetissa oli virhe, jonka en tapetointivaiheessa ajatellut haittaavan + tapetti ei olisi riittänyt yhden vuodan roskiin heittämiseen, joten annoin olla. No kyllähän se valmiissa seinässä haittaa ja nyt pitää saada yksi vuota jollain keinoin alas vahingoittamatta muita, kipittää kauppaan ruikuttamaan uutta rullaa ja korjata moka. Että pitikin mennä vaikeimman kautta. Vinkkejä siistiin tapetin poistamiseen otetaan vastaan.

Välillä pienet jutut tuntuu hurjilta edistysaskelilta: leikkailin muutamista ikkunoista höyrynsulkumuoveja pois ja ruuvailin kahvoja kiinni. Valo ja ilma pääsee sisään ja taas näyttää paljon vähemmän raksalta.Viime aikoina on tullut kannettua. Laattoja, kattopaneeleja, kipsilevysilppua kaatopaikalle, tavaroita sinne ja heti sen jälkeen tänne, kaikkialla ne on tiellä.
 
 
Kukkapenkin ilme siistiintyi, kun kaatopaikkakeikalta tuliaisina toimme tontille kärryllisen haketta. Hake on vaaleampaa, kuin normaali puutarhoista ja rautakaupoista saatava hake, koska se on haketettu jätelaudasta. Omaan silmää vaalea miellyttää. Rautakaupan hinta hakekuutiolle oli häkellyttävä n. 120€ , tavara on kuitenkin teollisuudessa syntyvää jätettä. Kaatopaikan 8€/kuutio oli varsin kohtuullinen hinta :)
 
Varrellinen mustaherukka on alkanut heti kukkia


Lapset sai valita ja istuttaa omat pensaat. Herra valitsi punaisen karviaispensaan, neidille kasvaa perhevadelma, josta on odotettavissa kolmea eriväristä vadelmaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti