perjantai 22. maaliskuuta 2013

aloitus

Olemme niitä rakentajia, jotka vannovat suureen ääneen, ettemme ikinä ala rakentamaan. Kuka hölmö nyt haluaisi rakentaa taloa kahden pienen lapsen kanssa?! Sitten seuraavassa hetkessä meillä olikin tontti ja pää täynnä suunnitelmia. Voihan sitä vaikka jonkun avaimet käteen -talon rakennuttaa. Tai sitten viittävaille valmiin, olisihan ihan kiva tehdä itse vähän pintoja.

Nyt sitten tontille pläjähtää syksyllä vesikattovalmis suurelementti talo ja rakennushommat meidän osalta kasvoikin vähän pintoja suuremmaksi. Ennen elementtien saapumista pitäisi tontille saada perustusten lisäksi ahkeroitua piharakennus pitkästä tavarasta. Korvaamattomaksi avuksi raksallemme on lupautunut appiukko -porukassa on hyvä olla joku, joka osaa rakentaakin ;) Lisäksi työllistämme tehokkaasti kaikki muut isovanhemmat lastenhoitajina -korvaamaton apu sekin!

Talon rakentamista on siis opiskeltu ahkerasti iltaisin ja nyt toinen meistä tuntuu jo ymmärtävän  hyvin, mistä puhutaan. Itse olen vähän enemmän nyökkäilijän roolissa, mutta oma panokseni onkin ollut talon pohjapiirustuksen tekemisessä ja keittiösuunnitelmissa.

Tällä viikolla on ensimmäistä kertaa sellainen olo, että koko rakennushankkeessa on alkanut tuulemaan: myimme keskiviikkona oman asuntomme ja allekirjoitimme vuokra-asunnon sopimuksen (muuttoa odotellessa), samana päivänä teimme tonttikaupat ja torstaina teimme sopimuksen talotoimittajan kanssa. Nyt odottelemme viimeisiä muokkauksia talon pohjaan ja lupakuvien valmistumista. Illalla keittiönpöydän ääressä valmistui lupakuvat piharakennuksen pohjan osalta, insinööritoimisto jatkaa siis hommia vielä seuraavanakin iltana julkisivujen parissa painien.

Paljon on hommia vielä, sillä tavoitteena on saada rakennuslupahakemus menemään ensi viikolla. Saattaapa siis olla, että jo ensi viikolla ensimmäinen traktori huristelee tontille viemään lumet ja risut pois koronmittausten tieltä.

Mitä raksablogiin tulee, se oli myös ehdottomalla ei -listalla. Tiedän, etten saa alkuinnostuksen jälkeen sitä kuitenkaan kirjoitettua. Olisihan tästä ajasta kiva jäädä kuitenkin jotain muistikuviakin. Mutta ennen kaikkea olkoon tämä mahdollisuus kaikille tutuillemme seurata rakentamisemme etenemistä -emme ole kadonneet kokonaan, me vaan rakennetaan...


-Hanna


1 kommentti:

  1. Ei, ei meidänkään pitänyt koskaan alkaa rakentamaan. Mutta tässä sitä nyt ollaan ja joskus tulevaisuudessa ollaan taas lähes naapureita! :)
    Toivottavasti alueelle tulee jotain lapsille, esim. puisto tmv. missään en kyllä sellaisesta ole nähnyt mainintaa.

    Tsemppiä aloitukseen!

    VastaaPoista