sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ulkoseinät valmiina


Tässä vaiheessa rakentamista meillä on antaa ensimmäinen vinkki tuleville hartiapankkirakentajille:
Mitä vähemmän tiukkoja aikatauluja, sen parempi. Tätä minulle on hoettu ihan alkumetreistä asti, mutta suurena aikatauluttajana sen sisäistäminen on ollut vähän vaikeaa.Jos hommissa on urakoitsija, aikataulujen teko on huomattavasti helpompaa ja rakennuttajan tehtävä on huolehtia, että hommat hoidetaan ajallaan. Mutta kun ainoa työmies on kahden pienen lapsen työssä käyvä isä, on sanomattakin selvää, että suunnitelmat heilahtelee. Tämä seinienkin levytys olisi ollut varmasti valmis jo aikoja sitten, mutta viime viikoille kasaantuikin suunnitelmista poiketen yllätyksiä.

Suunnitelma: Yhtenä päivänä isä-poika aikaa uimahallilla (koska lapset käyttää nykyisin isästä nimitystä työmies), 6 päivää raksalla. Toteutuma: isä-poika laatuaikaa, överiksi venyneitä työpäiviä, sairaslomaa, juoksevien asioiden hoitoa, pari päivää raksalla.

Lattiavalu oli edellinen tiukkaan aikataulutettu homma. Se olikin ehkä koko raksa-ajan stressaavinta aikaa. Miten voi varmistua, että esimerkiksi auto ei hajoa juuri tuolloin? Tai iske koko perheelle vatsatauti?

Siksi neuvomme on tehdä mahdollisimman tehokkaasti aina, kun siihen on mahdollisuus ja olla hyvällä omallatunnolla pois raksalta silloin, kun on jotain muuta. Fakta on kuitenkin se, että vuoden aikana tulee väistämättä eteen asioita, jotka on hoidettava ja jotka häiritsevät aikatauluja.
 
Seinät on nyt jokatapauksessa levytetty ja jäljellä on enää olkkarin isojen ikkunoiden yläosa. (Huomasit varmasti mielyttävät työskentelyolosuhteet.) Illalla toivottavasti nekin on valmiina.

Pistäydyin eilen pitkästä aikaa vaarin valtakuntaan. Autotalliin oli ilmestynyt väliseinät, katot on maalattu ja seiniä tasoitellaan! :) Varastoista (siellä on siis autokatos, yhden auton talli ja kaksi varastoa) tuli yllättävän isot. Mitä ihmettä sinne laittaisin? Tässä vaiheessa kaikki tuntuu niin isolta, mutta enköhän saa kaikki varastot tehokkaasti täytettyä muutamassa vuodessa ;)

Viimeaikoina aikaa on vienyt myös suunnittelu. Sisustussuunnittelussa alkaa olla aika selvät sävelet, keskuspölynimuripohdinta käy kuumana, rappuset ja kaiteet käytiin tilaamassa eilen...

6 kommenttia:

  1. Hyvin tuntuu etenevän, tsemiä! Kokemuksesta voin sanoa: varastot ja kaapit kyllä täyttyvät omalla painollaan, siihen ei tarvitse käyttää juurikaan energiaa.
    Toivottavasti löytyi hyvät portaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) tuntuu, että noi portaat oli taas niitä asioita, joissa oli yllättäen ihan hirveesti pieniä yksityiskohtia (viistetyt, vai suorat tolpan päät jne.) Kun ajattelin, että asia on selvä, kun tiedetään, että halutaan koko valkoiset portaat.

      Poista
  2. Keskuspölyimurin hinnalla ostaa monta perässä vedettävää imuria. Ja letku vaatii kuitenkin tilaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo juuri mietityttää. Teen aiheesta oman postauksen ja otan mielellään siihen ajatuksia vastaan

      Poista
  3. Aikatauluista: yks iso aikataulutettava juttu on käyttöönotto (kannattaa varautua sen minkä pystyy jo etukäteen). Muuttuvia ja itsestä riippumattomia tekijöitä on kuitenkin ihan h***tisti, kuten mm.
    - käyttöveden painekokeet ja todistukset
    - iv-säätö (tää vaadittiin ainakin meillä, vaihtelevat kokemukset muilla rakentajilla; ja tähän sitten kannattaa varata aikaa!)
    - sähköasennusten käyttöönottotarkastus
    - kaikki käyttöturvallisuuteen liittyvät jutut (kaiteet, palovaroittimet, portaat),
    - rakennustarkastajan ja vastaavan aikataulut

    Ja kun kaikki tämä sitten nivoutuu vuokrakämpän irtisanomiseen, muuttoon ja kaikkiin niihin helvetin pieniin pikkunippeleihin, jotka on pakko olla paikoillaan ennen sisäänmuuttoa...!

    VastaaPoista
  4. Hei, tuossa yksi linkki:

    Linkki:
    http://www.kauppalehti.fi/etusivu/tukes+talopaketeissa+tulipalon+vaaraa/201304410883

    Miten nuo sähköt pitää asentaa virallisesti.

    VastaaPoista